Cursus geschiedenis schrijven

8

mei

Op 8 en 22 mei 2017 organiseert het Gemeentearchief Zaanstad een cursus "Zelf geschiedenis schrijven". Deze cursus wordt gegeven door Mirjam Janssen, freelance schrijfster en eindredacteur, waarbij zaken aan bod komen als schrijfstijl, doelgroep, onderwerpkeuze en nog veel meer. De cursus bestaat uit twee sessies met een huiswerkopdracht die de tweede sessie besproken zal worden.

De cursus vindt plaats op de studiezaal van het Gemeentearchief Zaanstad op maandagmiddag 8 en 22 mei om 14u (het is dus één cursus, die wordt verspreid over twee dagdelen). Opgeven is verplicht. Dat kan door een mailtje te sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Let op: vol is vol!

Beschikbaar stellen microfiches kadaster beëindigd

10

apr

De archieven van het kadaster zijn sinds enige tijd digitaal raadpleegbaar. Tot op heden waren de originele archiefstukken al niet meer op de studiezaal raadpleegbaar, maar waren de archiefstukken beschikbaar op microfiche. 

Vanaf de Week van het Digitaal Erfgoed 2017 (7 tot en met 14 april) zullen de microfiches van de kadastrale archieven niet meer beschikbaar zijn. U kunt vanaf dat moment uitsluitend deze archieven digitaal raadplegen. Dat kan nu ook al en niet alleen in de studiezaal, maar ook thuis.

Wij begrijpen dat het digitaal raadplegen van archieven voor u even wennen is. Daarom bieden wij u graag de mogelijkheden voor een informatieve bijeenkomst waarin wij u uitleggen hoe het digitaal raadplegen van onze archieven in het werk gaat en waarin alle mogelijkheden worden toegelicht. Deze bijeenkomst is op maandagmiddag 10 april om 15.00u in de studiezaal van het Gemeentearchief Zaanstad. U dient u vooraf op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Geen avondopenstelling

29

dec

In verband met de feestdagen is er op donderdag 29 december geen avondopenstelling.

Tussen kerst en oud-en-nieuw is het gemeentearchief geopend van dinsdag 27 t/m donderdag 29 december van 8.30-16.00 uur.

Studiezaal gesloten ivm verkiezingen

15

maart

Vanwege de Tweede Kamerverkiezingen is het gemeentearchief op woensdag 15 maart a.s. de gehele dag in gebruik als stemlokaal. De studiezaal is die dag dus niet beschikbaar voor onderzoek.

In verband met het terugplaatsen van het meubilair is de studiezaal ook op donderdagochtend 16 maart gesloten, u bent dan welkom voor onderzoek vanaf 12.00 uur 's middags.

Stembureau in het stadhuis van Wormerveer in 1931
Stembureau in het stadhuis van Wormerveer in 1931

 

 

Studiezaal eerder gesloten

23

nov

In verband met het afscheid van burgemeester Geke Faber sluit de studiezaal op woensdag 23 november om 14.00 uur.

Pagina 1 van 2