Fietsend gaat er een wereld voor je open. Voel de wind door je haar en vind de talrijke sporen van de Zaanse papierindustrie door de tijd en bezoek de innovatie van toen én nu.
 De expeditie PAPIER is een historische ontdekkingsreis op de fiets door een interessant deel van Zaanstad. Hier zien we waar en hoe in de zeventiende eeuw het fijnste witte papier werd gemaakt. Wist u dat de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring destijds op Zaans papier is gedrukt? Tijdens de expeditie ziet u pareltjes van dit Zaanse erfgoedaspect. De expeditieleider voert ons langs drie bijzondere locaties waar we ter plekke worden rondgeleid door gidsen. Het gaat om papiermolen De Schoolmeester in Westzaan, het Honig Breethuis in Zaandijk en de hedendaagse voedingsindustrie en toeleverancier voor de papierindustrie Tate&Lyle in Koog aan de Zaan. We lunchen in de woning van de vroegere papierfamilie Honig, het Honig Breethuis.
De expeditie start om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur bij het Best Western ZaanINNhotel in Zaandam. Dieetwensen voor de lunch (zoals vegetarisch) kunt u bij het boeken van de expeditie aangeven. Fietshuur is tegen een extra prijs te boeken via IFIKZ.

U kunt tot een dag tevoren aanmelden (ivm reservering lunch). Een expeditie gaat door met minimaal 10 betaalde deelnemers. Meer informatie op de website van IFIKZ.

Locatie:
Best Western Zaan INN Hotel
Grenehout 22
1507 EB Zaandam

Een actieve tocht langs de Zaanse industriehistorie.