Beschikbaar stellen microfiches kadaster beƫindigd

De archieven van het kadaster zijn sinds enige tijd digitaal raadpleegbaar. Tot op heden waren de originele archiefstukken al niet meer op de studiezaal raadpleegbaar, maar waren de archiefstukken beschikbaar op microfiche. 

Vanaf de Week van het Digitaal Erfgoed 2017 (7 tot en met 14 april) zullen de microfiches van de kadastrale archieven niet meer beschikbaar zijn. U kunt vanaf dat moment uitsluitend deze archieven digitaal raadplegen. Dat kan nu ook al en niet alleen in de studiezaal, maar ook thuis.

Wij begrijpen dat het digitaal raadplegen van archieven voor u even wennen is. Daarom bieden wij u graag de mogelijkheden voor een informatieve bijeenkomst waarin wij u uitleggen hoe het digitaal raadplegen van onze archieven in het werk gaat en waarin alle mogelijkheden worden toegelicht. Deze bijeenkomst is op maandagmiddag 10 april om 15.00u in de studiezaal van het Gemeentearchief Zaanstad. U dient u vooraf op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .