Freek de Jonge heeft in samenwerking met het Gemeentearchief Zaanstad een bijzondere expositie samengesteld van foto’s uit het Zaandam van zijn jeugd. Hij koos hiervoor foto's uit zijn eigen collectie en uit die van het archief uit de jaren '50 rond thema's als voetbal, de brand in het Zaans Veem en de Paaskerk.

Deze expositie was de hele maand november – uitgeroepen tot Zaanse Freek-maand – te zien in de publiekshal van het stadhuis tijdens de reguliere openingstijden.

Freek heeft hierbij een audiotour opgenomen, waarin hij zelf vertelt wat er op de foto's te zien is en welke herinnering hij daar aan heeft. Open deze audiotour met de QR-code in de vitrine of luister alvast via deze link: http://tinyurl.com/Audiofreek

Dertig jaar geleden verscheen het boek Zaansch Veem met persoonlijke belevenissen en fantasieën van Freek uit de periode 1951 -1962, toen het gezin De Jonge in de Parkstraat in Zaandam woonde. Ter gelegenheid van dit 30-jarig jubileum wordt het boek opnieuw uitgebracht met oude en nieuwe verhalen.

Daarnaast maakt Freek de Jonge exclusief voor het Zaantheater de voorstelling Reikhalzend Verlangen - Zaansch Veem 2. Een unieke combinatie van cabaret, Zaanse verhalen en muziek. Deze grootse voorstelling met Freek de Jonge én een 11-mans-orkest is alleen in het Zaantheater te zien van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 november.

Een foto-impressie van de opening van de expositie op vrijdag 3 november:

Drukke ontvangst in de studiezaal. Freek de Jonge in gesprek met Marie Visser.

Freek de Jonge en wethouder Rita Visscher openen samen de vitrine in de publiekshal.

Freek haalt jeugdherinneringen op bij de expositie voor het aanwezige publiek.

Het is dringen voor de vitrine!

Hella de Jonge met Freek voor de vitrine.