Uw zoekacties: J.D. Vis (1890-1953), leider van de verzetsbeweging in Zaand...

PA-0054 J.D. Vis (1890-1953), leider van de verzetsbeweging in Zaandijk, plaatselijk commandant en plaatselijk vertegenwoordiger van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten (N.B.S.), secretaris van de Commissie van advies voor de Zuivering van het Wegvervoer en lid van het plaatselijk comité Nederlands Volksherstel te Koog-Zaandijk

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Geschiedenis van de archiefvormer
2. Geschiedenis van het archief
3. Openbaarheid
4. Verantwoording van de bewerking
5. Handleiding voor de gebruiker
6. Archiefvormer

Kenmerken

Datering:
1944 - 1949
Gemeente:
Zaandijk
Omvang in meters:
0,07
Toegang:
Inventaris
Openbaar:
Gedeeltelijk
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld.
Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Gemeentearchief Zaanstad. Toegang PA-0054 J.D. Vis (1890-1953), leider van de verzetsbeweging in Zaandijk, plaatselijk commandant en plaatselijk vertegenwoordiger van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten (N.B.S.), secretaris van de Commissie van advies voor de Zuivering van het Wegvervoer en lid van het plaatselijk comité Nederlands Volksherstel te Koog-Zaandijk
VERKORT:
NL-ZdGAZPA-0054