De archieven en collecties van het Gemeentearchief Zaanstad zijn in principe toegankelijk voor iedereen (zie ook openbaarheid en materiële staat). Dat geldt niet alleen voor de website, maar ook voor de studiezaal van het gemeentearchief.

Langskomen
Op de studiezaal kunt u zelfstandig onderzoek doen en kopieën van originele documenten opvragen. Medewerkers staan klaar om u daarbij te assisteren. Op de studiezaal is het Bezoekersreglement van toepassing.

Openingstijden en contactgegevens

Bezoekadres  Stadhuisplein 100, 1506 MZ Zaandam 
Openingstijden

Dinsdag t/m donderdag van 08.30 uur-16.00 uur. 

Een afspraak maken is niet nodig, maar biedt wel voordelen: u heeft gegarandeerd plek op de studiezaal en u hoeft niet lang te wachten op uw aangevraagde documenten.

Online afspraak maken

Op maandag en vrijdag is het Gemeentearchief gesloten.

Onze chat is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9u tot 12.30u.

Postadres Postbus 2000, 1500 GA Zaandam
E-mail Via het contactformulier van Gemeente Zaanstad
   

Bereikbaarheid
Het Gemeentearchief Zaanstad bevindt zich in het stadhuis van de Gemeente Zaanstad. Bekijk de Routebeschrijving.

Legitimatie
Bij uw eerste bezoek aan het Gemeentearchief vragen wij u, een bezoekersregistratieformulier in te vullen. U krijgt dan een persoonlijk bezoekersnummer. Bij de registratie moet u een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.

Wat kunt u van het gemeentearchief verwachten
We werken volgens de Servicenormen Gemeentearchief Zaanstad zodat u weet waar u aan toe bent als u zaken doet met het archief. Daarnaast werken alle medewerkers volgende de Beroepscode voor archivarissen.

Tarieven
Het Gemeentearchief Zaanstad hanteert vastgestelde tarieven voor haar producten en diensten. Deze zijn vastgelegd in de Legesverordening.

Klachten
Klachten worden afgehandeld via de gemeente Zaanstad, meer informatie over het indienen van een klacht en de klachtenprocedure vindt u hier.