Deelnemers testen hun kennis over de Zaanse geschiedenis!

Geschiedenis geïnteresseerden, historische verenigingen, culturele clubs en musea uit de Zaanstreek krijgen vrijdagmiddag 7 oktober de kans om te laten zien wat zij van de Zaanstreek weten. Iedere in geschiedenis geïnteresseerde club kan een team samenstellen en kennis over de Encyclopedie van de Zaanstreek spuien op de Grote Zaanse Geschiedenisquiz. Een team bestaat uit minimaal 3, en maximaal 5 personen. Helaas is de inschrijving wegens grote belangstelling reeds per 12 september gesloten.

Vanwege de grote belangstelling is de raadzaal volgeboekt. U kunt zich helaas niet meer opgeven, ook niet als toeschouwer.

DSC 0393NHD Dirk Jongejans

Jan Lapère en Piet Oudega, initiatiefnemers van de Zaanwiki.
Foto: Dirk Jongejans

Zaanwiki
Het gaat allemaal gebeuren in de studiezaal van het Gemeentearchief Zaanstad, Stadhuisplein 1 in Zaandam,na  de officiële lancering – om 15.30 uur – van de ZaanWiki, de digitiale opvolger van de Encyclopedie van de Zaanstreek. Het winnende team wacht op vrijdagavond 28 oktober een voorstelling van de Grote Geschiedenisshow in het Zaantheater – door het theater beschikbaar gesteld. Aanvangstijd van de quiz is vrijdagmiddag 7 oktober om 16.15 uur