‘Geluk’ is het thema van de Maand van de Geschiedenis. Ter gelegenheid daarvan start het gemeentearchief in oktober met een cursus stamboomonderzoek voor beginners. Maak kennis met de vele beschikbare (digitale) bronnen ga zelf op zoek naar de geschiedenis van uw voorouders. Wie waren zij en hoe leefden ze? Het gemeentearchief beschikt over veel interessante bronnen die u kunt gebruiken bij uw stamboomonderzoek, maar tegenwoordig is heel veel informatie over uw voorouders ook terug te vinden op het internet. Maar hoe vindt u uw weg in al die grote hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat u vindt? En wat kunt u vervolgens met die gegevens? Hoe maakt u daar een overzichtelijke stamboom van?

Tijdens de cursus zal alles stap voor stap worden uitgelegd. Heeft u altijd al eens willen starten met uw onderzoek, maar weet u niet hoe? Dan is deze cursus iets voor u! Komen uw voorouders niet uit de Zaanstreek? Geen probleem! Juist omdat we met veel digitale bronnen aan de slag gaan, hebben we ook toegang tot veel informatie in het hele land. In vier avonden krijgt u uitleg over de onderzoekssystematiek en over de verschillende bronnen. Maar u gaat ook vooral zelf aan de slag met uw onderzoek.

De cursus wordt afgesloten met een rondleiding door het depot van het gemeentearchief.

Docent: Sander Wegereef
Cursusdata: donderdag 5, 12, 19 oktober en 2 november 2017
Tijd: 19.00-21.30 uur
Locatie: Gemeentearchief Zaanstad (Stadhuisplein 100, Zaandam)
Kosten: € 65,- (dit is incl. koffie en cursusmateriaal)
Deelnemers:  minimaal 5, maximaal 15


Aanmelden kan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 075-6552233.Familieportret. © Collectie Gemeentearchief Zaanstad, fotonummer 21.33029