Voor wie zich graag in het verleden verdiept en er zelf over wil schrijven organiseren Gemeentearchief Zaanstad en de Volksuniversiteit Zaanstreek een praktische cursus.

Als je over geschiedenis schrijft heb je te maken met specifieke vragen: in welke tijd vertel je het verhaal? Zet je alle gebeurtenissen in chronologische volgorde of pak je het anders aan? Hoe maak je het spannend? Hoe typeer je een persoon? En welke literaire technieken kun je gebruiken?

Cursusleider Mirjam Janssen legt het allemaal uit: ze werkt al jaren als eindredacteur van historische tijdschriften en schrijfdocent. Jan van der Male van Gemeentearchief Zaanstad laat zien hoe je zelf archiefonderzoek kunt doen.

Na afloop van de cursus weten de deelnemers hoe zij hun historische verhaal kunnen vertellen en hoe zij er informatie voor kunnen vergaren. Ook krijgen ze tips om verder te lezen. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze bereid zijn enig ‘huiswerk’ te maken. Na de eerste les krijgen ze een zoek- en schrijfoefening op, die in de tweede les wordt besproken.

 

Wanneer:                          Maandag 7 en maandag 28 mei, 14.00 uur tot 16.00 uur

Waar:                                  Gemeentearchief Zaanstad, Stadhuisplein 100, 1506 MZ Zaandam

Kosten:                             69,95 euro per persoon (inclusief lesmateriaal en thee/koffie)

Inschrijven:                      Deelnemers kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie:              Mirjam Janssen, tel. 06-15546917, of www.schrijvenovergeschiedenis.nl