Wil je het Gemeentearchief helpen om de dienstverlening te verbeteren? Wij vinden het fijn om te horen wat er goed gaat en gaan aan de slag met zaken die beter kunnen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten: https://www.noties.nl/vx/?archieven2019////6

Op vrijdag 8 november bent u van harte welkom om onder begeleiding van het Gemeentearchief en Linda Willemszoon (illustrator / cultuurexpert mediakunst) één van uw dierbare stukken volgens een ritueel in te pakken. Er zijn twee voorwaarden aan het archiefstuk dat u meebrengt: papier en tweedimensionaal. Bijvoorbeeld een foto(album), dagboek, liefdesbrieven, poëziealbum, boek, schrift, affiche, tekeningen of illustraties.  

Het inpakritueel is een workshop van 3 uur.

De workshop, het inpakritueel vindt plaats in de studiezaal van het Gemeentearchief Zaanstad. We starten met het delen van de verhalen die horen bij de meegebrachte stukken.

Daarna volgt een korte rondleiding door het depot van het archief en een instructie over archiveren. Na de rondleiding gaan we bij de maaktafels ompakmateriaal kiezen en de dierbare stukken inpakken met zuurvrij materiaal.

U gaat naar huis met een voor de lange termijn verpakt eigen archiefstuk.


  

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 8 november. Inloop vanaf 12.45 uur, start 13.00 uur

Locatie: Gemeentearchief Zaanstad, Stadhuisplein 100, Zaandam

Deelname bedraagt: € 7,50 (met pin te voldoen op de middag zelf) 

Aantal deelnemers: max. 8