De Zaanse pophistorie leeft! Gemeentearchief Zaanstad, Rob Hendriks, Vereniging Zaans Erfgoed, het Zaans Museum en De Orkaan organiseren samen op vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2019 het derde deel van ‘De Zaanse Pophistorie Live’: ‘Saenpunx en Wormerpunk. DIY Art’, eind jaren zeventig (eerste punkgolf) en begin jaren tachtig (Wormerpunk).

Op VRIJDAG 22 november uur start het zaalprogramma om 20.00 uur met een film bestaande uit exclusieve clips en beelden uit de punkjaren eind ’70 en beginjaren ’80. Direct aansluitend volgt in de zaal een talkshow met een aantal Zaanse coryfeeën uit deze periode.

Op ZATERDAG 23 november treden vanaf 20.30 twee punk bands op van toen EN nu:

  • SOX PISTELS 3.0 brengt levendige punkklassiekers en Zaanse krakers en bestaat uit oud-leden van Svätsox, De Groeten, NV Le Anderen en de Ex.
  • KAPOT! bestaat uit oud-leden van The Cylons en Mutilated Bones en is een ‘sleaze metalpunk herrie showband’.

Ja ja! Oerdegelijke oer-rock! En beide bands in een hele speciale podiumoutfit.

Op beide dagen is er in het hele gebouw een expositie van ‘Do It Yourself’ materiaal te zien met platenhoezen en posters.

Als aandenken krijgen alle bezoekers met een toegangsbewijs voor het zaalprogramma opnieuw een exclusieve CD met bijzondere liedjes: het album ‘Zaanse Popmuziek - Saenpunx en Wormerpunk’. Deze CD wordt alleen op de avonden zelf verstrekt. Een extra reden om te komen!

Heb je een herinnering aan de punkperiode? Deel 'm met de verhalenhalers van het Zaans Museum. Zij zijn vrijdag aanwezig in het café om muziekverhalen op te halen. De verzamelde verhalen worden na afloop van het evenement gepubliceerd op de website van de Zaanse Verhalenbank.

 

Programma:

Vrijdag 22 november 2019: film en talkshow van 20.00 uur tot 22.30, toegang €5,-

Zaterdag 23 november 2019: live Sox Pistels & Kapot! Van 20.30 tot 23.00 uur, toegang €7,50

Passe-partout voor beide avonden: €10,-

 

Locatie:

DE GROOTE WEIVER, Industrieweg 1a, 1521 NA Wormerveer

 

Kaarten:

Via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., aan de bar in het café van De Groote Weiver (klik hier voor openingstijden) en aan de deur op de avonden zelf - indien er nog kaarten over zijn uit de voorverkoop.