Gemeentearchief Zaanstad (GAZ) en de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) Z-W organiseren op 24 maart 2023 samen een bijeenkomst in het Gemeentearchief.

Archiefmedewerker Rob Lengers vertelt over de functie en taken van het Gemeentearchief. Daarbij is veel aandacht voor genealogisch onderzoek. Bronnen die hiervoor interessant zijn, zijn de registers van de burgerlijke stand en de doop-, trouw- begraafboeken, adresboeken en kranten. Veel hiervan zijn inmiddels grotendeels gedigitaliseerd. Ook de beeldbank en bouwdossiers kunnen interessante aanvullende informatie over onze voorouders opleveren. Verder zal Rob iets vertellen over zoeken via de website van het GAZ.

De bijeenkomst wordt afgesloten met de mogelijkheid om hulp te krijgen bij eigen genealogisch onderzoek. Er zijn medewerkers van het GAZ zijn en leden van de NGV-Zaanstreek-Waterland aanwezig om vragen aan te stellen.
Neem je eigen stamboomvragen en -raadsels dus mee!

Voor de voorbereiding is het prettig om te weten dat je komt. Je kunt je aanmelden via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..