Om 14.30 uur start de lezing (inloop vanaf 14.00 uur), waarin de auteur enkele hoogtepunten uit zijn onderzoek belicht. Na afloop wordt u een kopje koffie aangeboden door het gemeentearchief en is het mogelijk om een kijkje te nemen in de het depot, waar enkele bijzondere archiefstukken worden getoond, die Henk Roovers heeft gebruikt bij zijn onderzoek.

N.B. Aanmelden voor deze lezing is helaas niet meer mogelijk!
Bij voldoende belangstelling wordt de lezing in het najaar herhaald. Als u uw gegevens achter laat bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wordt u op de hoogte gehouden!


In het persbericht vindt u alle informatie over het programma:

Link naar persbericht lezing 20 maart (pdf) 

Ook vindt u meer informatie op de website van Zaans Erfgoed

Op historische gronden
Omslag boek Op historische gronden

‘Op historische gronden’ : De geschiedenis van een Zaanse gracht in nationaal en internationaal perspectief

De 'aensienlijcke Bloemgraft' heeft een groot aantal belangrijke bewoners gehad, waaronder scheepsbouwers, reders, walvisvaarders, houthandelaren, molenbezitters, juristen, medici, vermaners, schoolmeesters, burgemeesters en mastenmakers. In ‘Op Historische Gronden’ is deze gracht als onderzoeksobject genomen om te laten zien, hoe de ‘kleine’ wereld van deze mensen was verbonden met de geschiedenis van de Republiek, met die van Europa en soms zelfs met die van daarbuiten. Bestonden er netwerken, hoe verzekerden mensen zich tegen ongelukken, welke relaties bestonden er en hoe speelden de mensen in op politieke en economische ontwikkelingen? Door personen en zaken in hun historische context te plaatsen, komt de geschiedenis tot zijn recht.

Het boek is na afloop van de lezing op 20 maart te koop.

Link naar informatie persbericht boek 'Op historische gronden' (pdf)