Op 23 mei 1968 trad Pink Floyd op in De Bond aan de Oostzijde in Zaandam. Die legendarische avond kun je nu, 50 jaar later, opnieuw beleven in De Fabriek. Op zaterdag 2 juni speelt de Pink Floyd Tributeband Umma Gumma exact dezelfde set als 50 jaar geleden in De Bond gespeeld werd.

Dat optreden was beslist één van de hoogtepunten in de geschiedenis van De Bond. Van die lange geschiedenis is maar heel weinig bewaard gebleven. Dat vinden wij jammer, want de Zaanstreek mag trots zijn op haar pophistorie. Daarom hebben we een vraag aan de lezer:

Heb jij nog foto’s, affiches, toegangskaarten, flyers of andere herinneringen bewaard aan optredens in De Bond? En wil je die aan het gemeentearchief van Zaanstad afstaan, waar ze goed bewaard worden en ook anderen ervan kunnen genieten? Neem dan contact met ons op en stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Van de mooiste inzendingen maken we een expositie, die op 2 juni in De Fabriek te bewonderen is.

En wil je er op 2 juni bij zijn? Koop dan je tickets op www.zaansfilmfestival.nl.

Foto: Gemeentearchief Zaanstad