Op maandag 25 juni heeft Rita Noordzij de tentoonstelling over Jan Kruijver geopend in de publiekshal van het stadhuis. Deze tentoonstelling heeft Ron Couwenhoven samen met het Gemeentearchief ingericht als aanvulling op de expositie in het Molenmuseum. In het stadhuis wordt de nadruk gelegd op het leven en de leefomgeving van Jan Kruijver zelf. In de vitrine zijn vooral prenten van Jan Kruijver uit de eigen collectie van het Gemeentearchief te bewonderen.

Dankzij Jan Kruijver hebben wij een beeld van de Zaanstreek die verdwenen is: hij tekende huizen en molens die gesloopt zouden worden, waar wij zonder hem geen herinnering aan zouden hebben. Daarnaast zijn in de tentoonstelling de voormalige woonhuizen van Jan Kruijver, portretten van zijn naaste familie en werk van zijn vrienden Frans Mars en Gerrit Mol te zien.

 

 

In de studiezaal opent gemeentearchivaris Frans Hoving de bijeenkomst. Ron Couwenhoven geeft een korte inleiding op de tentoonstelling, die georganiseerd is naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek Verdwenen Zaanstreek, De erfenis van Jan Kruijver. In het publiek nazaten van Jan Kruijver en geïnteresseerden uit onze regio.

 

Wethouder Rita Noordzij complimenteert Ron Couwenhoven met zijn uitgebreide onderzoek en opent de tentoonstelling officieel in de publiekshal.

 

Rita Noordzij overhandigt Ron Couwenhoven een bos bloemen en bedankt hem voor zijn inspanningen.

 

Vervolgens bekijken alle bezoekers op hun gemak de vitrine en geeft Ron Couwenhoven nog wat extra uitleg over de foto's en prenten.

 

De middag eindigt met een gezellige borrel op de studiezaal.