De komende jaren gaat het Gemeentearchief Zaanstad alle bouwdossiers uit de periode ca. 1900-1973 digitaliseren. Na digitalisering komen de bouwdossiers beschikbaar op de website.

Scans van bouwdossiers van Westzaan per e-mail aan te vragen
In de periode tot medio december 2019 worden de bouwdossiers van de voormalige gemeente Westzaan (OA-0204) gedigitaliseerd.

Wanneer u in deze periode een bouwdossier uit Westzaan nodig heeft, kunt u hier kijken of er een of meerdere dossiers van het adres aanwezig zijn. Wanneer u inzage wenst in een aanwezig dossier, kunt u een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij duidelijk het adres van het dossier waar het om gaat! Na uiterlijk vijf werkdagen ontvangt u het dossier digitaal.

Toekomst
Deze service is momenteel alleen beschikbaar voor bouwdossiers van Westzaan van 1900-1973. De komende jaren gaan we deze service verder uitbreiden. Het doel is dat alle bouwdossiers direct via de website raadpleegbaar worden.

Reeds digitaal beschikbaar 
De bouwdossiers (ca. 1900-1973) van de volgende deelgemeenten zijn volledig digitaal raadpleegbaar:
-Krommenie
-Assendelft


Overige bouwdossiers (periode ca. 1900-1973) fysiek op de studiezaal ter inzage
Bouwdossiers van de overige voormalige gemeenten van Zaanstad zijn van dinsdag tot en met donderdag van 8.30u tot 16.00 uur op onze studiezaal te raadplegen. In de maanden september tot en met mei zijn wij op donderdagavond op afspraak geopend tot 19.00 uur. Op de website kunt u alvast kijken of er van het adres bouwdossiers aanwezig zijn en desgewenst alvast laten klaarleggen voor uw bezoek.