De Zaanse pophistorie leeft! Gemeentearchief Zaanstad, Vereniging Zaans Erfgoed, het Zaans Museum, Filmtheater De Fabriek en Café Fabriek organiseren samen op zaterdag 13 april 2019 het tweede deel van ‘De Zaanse Pophistorie Live’; de jaren '70 voor de punkrage.

Opnieuw zal in het café de verhalenbank van het Zaanse Museum plaatsvinden van 14.00 uur tot 15.30 uur, ditmaal toegespitst op de jaren '70. In het Verhalencafé van het Zaans Museum gaan de Verhalenhalers in gesprek om jouw muziekherinnering uit de Zaanstreek op te tekenen: ‘Wat was jouw eerste singeltje van een Zaanse band? En welk concert in de streek heeft indruk op je gemaakt? Dus neem je singeltje, poster, T-shirt of handtekening mee naar het Pophistorie Verhalencafé.

De verzamelde verhalen worden na afloop van het verhalencafé gepubliceerd op de website van de Zaanse Verhalenbank.

Om 15.30 uur start het zaalprogramma met opnieuw een film bestaande uit exclusieve clips en beelden uit de jaren '70. Direct aansluitend aan de film volgt in de zaal een talkshow met vier Zaanse coryfeeën uit deze periode. Het zaalprogramma, film én talkshow, duurt in totaal twee uur en is toegankelijk tegen een toegangsprijs van € 11,25.

Als aandenken krijgen alle bezoekers met een toegangsbewijs voor het zaalprogramma opnieuw een exclusieve CD met bijzondere liedjes: het album ‘Zaanse Popmuziek - De Jaren Zeventig’. Deze CD wordt alleen op de middag zelf verstrekt. Een extra reden om te komen!

Programma:

Verhalencafé van 14.00 uur tot 15.30 uur, gratis toegang

Zaalprogramma van 15.30 uur tot 17.30, € 11,25

Datum: Zaterdag 13 april 2019

Locatie: DE FABRIEK , Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam

 

Kaarten zijn te koop aan de kassa en via de website van Filmtheater De Fabriek.

De verkoop start 21 maart.