De Grote Zaanse Geschiedenis Quiz wordt op maandagavond 5 oktober gespeeld in het Zaantheater. Het concept: Merel Kan (De Orkaan) presenteert en stelt de vragen, Frans Hoving (gemeentearchivaris) jureert en twintig teams steken de koppen bij elkaar om het juiste antwoord te geven.

De koppen bij elkaar steken is nu natuurlijk niet mogelijk. Daarom hebben het Gemeentearchief Zaanstad en de Vereniging Zaans Erfgoed een nieuw onderdeel toegevoegd om dit gemis aan overleg een beetje goed te maken: de teams begonnen op vrijdag 11 september aan een thuisronde!

De teams krijgen 2 weken de tijd om 10 vragen te beantwoorden. De teamleden mogen in de thuisronde overleggen, internet en boeken raadplegen, maar worden ook naar buiten gestuurd. Het thema van de Maand van de Geschiedenis is Oost/West, dus zij gaan alle windstreken van de Zaanstreek ontdekken. Misschien heb je al groepjes zoekend zien rondlopen in je eigen buurt?!

Er doen o.a. teams mee van historische verenigingen, politieke partijen en molenaars. In het Zaantheater worden de laatste rondes gespeeld en zal blijken welk team de winnaar van de 5e Grote Zaanse Geschiedenis Quiz wordt.

De vragen van de thuisronde vindt u hier. Iedereen die dat leuk vindt, kan proberen om de vragen te beantwoorden! In het Zaantheater geven we pas de goede antwoorden, zodat het lang spannend blijft wie er zal winnen.

 

Vorig jaar speelden we de Quiz in de kleine zaal van het Zaantheater.

 

Dit jaar spelen we de Quiz in de grote zaal van het Zaantheater, zodat iedereen voldoende afstand kan houden. In plaats van overleggen, moeten de teams dus naar elkaar seinen...