De definitieve uitslag is bekend. Men heeft op het eind van de avond de hand opgestoken in een collectief protest tegen de uitslag. Terecht, zoals later bleek, we waren het slachtoffer van een bug in het spreadsheet waarmee we de uitslagen berekenen. Omdat we geen individuele protesten meer ontvangen hebben, verklaart de jury deze herberekening tot definitieve uitslag van de editie van 2021.
 
We feliciteren de Zaanse Molenaars, die gestegen zijn naar de derde plaats. We zullen er voor zorgen dat ze hun welverdiende prijs alsnog krijgen. De Schrijvertjes mogen hun derde prijs natuurlijk gewoon houden, ze leveren alleen hun derde plaats in.
 
De winnaars van de tweede prijs, de Dinsdagfietsvrienden, krijgen het boek overhandigd zodra het is verschenen. Dat geldt trouwens ook voor de tweede prijswinnaars van 2020, De Zaan en de Streek. Die hadden immers hetzelfde boek over het Hembrugterrein gewonnen.
 
Als herinnering aan de Grote Zaanse Geschiedenis Quiz 2021 met duivekaters, limericks en korfbalwedstrijden kan je alle ingestuurde limericks en de gehele presentatie nog eens nalezen.

De Quiz zelf kan je nog terugkijken via deze link.
 
Met hartelijke groet namens de jury en tot volgend jaar op 10 oktober in het Zaantheater!
 
Frans Hoving
Gemeentearchivaris en voorzitter van de jury

Meer foto's van de Quizavond in het Zaantheater vind je op onze Facebookpagina!