Tijdens de jaarvergadering van 1948/1949 werd de taak van de Personeelsvereniging (PV) als volgt beschreven: “Zij moet ernaar streven de dagelijkse sfeer van het werk zo nu en dan te doorbreken. Dat moet je niet te vaak doen, want dan ontstaat een nieuwe sleur.”

Het archief van de PV Zaanstad van 1947 tot 2014 is op 24 december jl. overgedragen aan het Gemeentearchief Zaanstad. Voorzitter van de PV (en archiefmedewerker!) Rianne van Diepen-Feld en gemeentearchivaris Frans Hoving ondertekenden de schenkingsovereenkomst. Daarmee blijven de foto’s van vele activiteiten en de personeelsbladen voor eeuwig bewaard!

Alle personeelsbladen (Het Wekkertje, Zalhalla en Zaanbreed) zijn digitaal doorzoekbaar op de computers van de studiezaal. Je kunt dus snel zoeken op een bepaald woord (bijv. een activiteit zoals “badminton” of je eigen naam), maar bladeren kan ook.

Het archief: PA-0520 Personeelsvereniging Zaanstad en voorgangers vind je hier op onze website.

Ook de fysieke stukken kan je inzien op de studiezaal. Via de homepage van onze website kan je een afspraak maken om de studiezaal te bezoeken.