Een bijzondere bijeenkomst op onze studiezaal! Ineke Jansen werd in het zonnetje gezet, omdat zij 35 jaar als vrijwilliger jazz- en klassieke muziekprogramma’s voor Zaanradio heeft gemaakt. Zij vond het belangrijk om de luisteraars iets te leren en vertelde daarom veel over de muziek die ze draaide. Ook heeft zij in haar programma vele bekende Zaankanters geïnterviewd, onder wie burgemeesters en wethouders.

Giovanni Masetti van Zaankanters Voor Elkaar had deze verrassingsbijeenkomst georganiseerd. Wethouder Harrie van der Laan (met o.a. Actief Burgerschap in zijn portefeuille) sprak over hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor de stad, en dat een zogenaamd “Blik van Waardering” zeker op zijn plaats is, omdat vrijwilligerswerk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Hij overhandigde het Blik aan Ineke Jansen.

Tot slot was er nog tijd voor een feestje met fototaart.

 

Ineke Jansen heeft thuis al haar muziekprogramma’s op muziekcassette en cd; zij bood gemeentearchivaris Frans Hoving aan om digitale kopieën hiervan bij het Gemeentearchief op te slaan. Een mooie aanwinst, want de uitgebreide interviews geven een mooi tijdsbeeld van 35 jaar radio in de Zaanstreek!

Overigens mocht dit verhaal (over hoe Ineke Jansen via Zaanradio haar echtgenoot heeft leren kennen) ook worden opgenomen in het archief, en dat is bij deze dus gebeurd!