Nieuw op de website van het Gemeentearchief: beschrijvingen van films en audiobestanden. Je kan dus zelf opzoeken of we een film of audiofragment in de collectie hebben. Zoek bijvoorbeeld naar een titel, beschrijving, maker of personen die in een film meespelen of aan het woord komen.

Je kan deze bestanden (nog) niet online bekijken. Wel kan je een afspraak maken om ze te bekijken of beluisteren op de studiezaal van het Gemeentearchief.

Je vindt de collectie hier op onze website: https://archief.zaanstad.nl/mediabank/zoek-bewegend-beeld

Cijfers

Het archief heeft in totaal ongeveer 1200 films en 600 audiobestanden in de collectie. Op de website staan zo’n 445 films en 300 audiobestanden beschreven. Van de 142 langspeelplaten en singles kan je zo’n 950 nummers vinden op de website.

Vrijwilligers

In 2020 is het archief gestart met het bekijken, selecteren en laten digitaliseren van de filmcollectie. Sinds 2021 met hulp van de vrijwilligers Heleen en Marina, die iedere week een ochtend videobanden bekijken en beschrijven.

Oproep

Lijkt het jou leuk om te helpen met het bekijken en beschrijven van de collectie films en audiobestanden?
We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen op de vrijdagmiddag. Interesse of meer informatie? Neem contact op met Rianne van Diepen-Feld (via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).